Annons

Ytterligare mord i Amazonas

Brasilien • Publicerad 14 december 2019
Sônia Guajajara, talesperson för Guajajarafolket bosatt i nordöstra Brasilien (mitten), talar vid en demonstration i samband med klimatmötet i Madrid.
Sônia Guajajara, talesperson för Guajajarafolket bosatt i nordöstra Brasilien (mitten), talar vid en demonstration i samband med klimatmötet i Madrid.Foto: Andrea Comas/AP/TT

En person tillhörande ursprungsfolket Guajajara samt ytterligare en person har hittats mördade i delstaten Maranhão i nordöstra Brasilien, skriver The Guardian.

Deras åldrar är inte fastslagna – uppgifterna går isär – men den förstnämnde är en pojke eller man, medan den andre är en man i 30-årsåldern.

Annons

Det är det fjärde mordoffret inom folkgruppen Guajajara inom loppet av några veckor. Gruppen har utsatts för en våg av rasistiskt hat på sociala medier, men enligt polisen har mordet inga rasistiska motiv.

Det är inte fastslaget varför de båda dödades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons