Annons

Mordmisstänkt tonåring häktad

Brott • Publicerad 4 augusti 2019
Polisen spärrade av området i Sollentuna efter händelsen.
Polisen spärrade av området i Sollentuna efter händelsen.Foto: Fredrik Persson/TT

En 16-årig pojke som misstänks ha dödat en jämnårig pojke i Sollentuna har häktats, rapporterar flera medier. Han häktas på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen ägde rum i Stockholms tingsrätt under söndagseftermiddagen.

Annons

Pojkens advokat Rickard Appelberg uppger att det inte finns några planer på att överklaga häktningen. Han vill inte kommentera bevisningen eller sin klients hälsa.

– Det måste utredas. Ni har sett hur han mår i rättssalen. En person, vem det än är, mår naturligtvis inte bra under en häktningsförhandling, säger Appelberg till .

Det var i fredags kväll som en pojke hittades svårt skadad efter att 16-åringen ringt polisen och sagt sig ha begått ett grovt brott. Den skadade flögs med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

16-åringen greps och anhölls senare. Enligt kommer han att genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning, även kallad liten rättspsykiatrisk undersökning.

Offret är också under 18 år, enligt Åklagarmyndigheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons