Annons

Möjligt bilfynd spår efter saknad man

Norge • Publicerad 8 augusti 2019
Flera hem förstördes i samband med jordskreden förra veckan. Arkivbild.
Flera hem förstördes i samband med jordskreden förra veckan. Arkivbild.Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix/TT

Polisen i Norge tror sig ha hittat en bil på botten av sjön Jølstravatnet i det område som drabbades hårt av jordskred förra veckan, skriver .

En man i 50-årsåldern saknas sedan den 30 juli då han tros ha dragits med av ett skred när han färdades i sin bil. Polisen misstänker att det är mannens bil man har hittat på 170 meters djup, men på grund av dålig sikt i vattnet har man inte kunnat undersöka föremålet närmare, enligt .

Annons

Efter händelsen har polisen fått kritik för att den väg som mannen färdades på öppnades för tidigt, något som skedde efter att området undersökts av geologer. Dagen efter att mannen anmäldes saknad beklagade polisen att beslutet fått tragiska konsekvenser.

Jordskreden som drabbade boende i Jølster kommun orsakades av ett oväder med kraftigt regn. Hem förstördes och en stor väg kollapsade, vilket ledde till att flera kommuninvånare isolerades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons