Samtidigt tappade krisande AIK 2–0 till 2–4 hemma mot nykomlingen Kristianstad.
Ishockey • Publicerad 1 november 2019
Modo fick jubla för åttonde matchen i rad. Arkivbild.
Modo fick jubla för åttonde matchen i rad. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Medan serieledande Björklöven darrar – förlust med 0–2 hemma mot Västerås – fortsätter tvåan Modo att gå som tåget i Sveriges näst högsta serie i ishockey. Borta mot Mora kom åttonde raka segern, 5–1, efter att tre spelare noterats för två poäng – däribland kanadensaren Adam Tambellini.

25-åringen, som var tillbaka efter avstängning, satte 1–0-målet drygt två minuter in i den första perioden och spelade sedan fram till 3–1-målet i den andra.

Modo är nu fyra poäng bakom Björklöven i tabellen med en match mindre spelad. Både trean Karlskoga, som föll på straffar hemma mot Vita Hästen, 4–5, och fyran Timrå, seger med 3–2 hemma mot Tingsryd, har lika många poäng som Modo (32) men sämre målskillnad.

I bottenträsket fortsätter det att gå blytungt för AIK. Stockholmslaget hade 2–0 hemma mot nykomlingen Kristianstad efter två perioder, men släppte in fyra raka mål i tredje och föll med 2–4.

– Vi gör ingen bra tredjeperiod. Vi faller ihop som ett korthus. Klart att det sitter i våra huvuden. Vi har press på oss, säger forwarden Johan Porsberger till Aftonbladet.

Det var AIK:s femte raka förlust. Laget är fortfarande sist i serien, två poäng bakom nästjumbon Södertälje