Annons

Misstänkt våldtäkt på Lollapalooza

Nöje • Publicerad 1 juli 2019
En misstänkt våldtäkt och tre fall av sexuellt ofredande har rapporterats på festivalen Lollapalooza. Arkivbild.
En misstänkt våldtäkt och tre fall av sexuellt ofredande har rapporterats på festivalen Lollapalooza. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

En misstänkt våldtäkt har rapporterats till polisen efter musikfestivalen Lollapalooza på Gärdet i Stockholm, skriver . Dessutom anmäldes en grov misshandel och tre fall av sexuellt ofredande. Omkring 125 personer har också anmälts misstänkta för narkotikabrott, enligt .

Enligt polisen handlar den misstänkta våldtäkten om att en person ska ha fått fingrar uppförda i underlivet under en konsert. Polisen håller just nu förhör med misstänkta och tittar på övervakningsfilmer. Fallet med grov misshandel handlar om personal på festivalen som träffats i ögonen av så kallad grön laser.

Lollapaloozas arrangörer uppger att festivalen hade 56 000 besökare under tre dagar och planerar att återkomma nästa år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons