Annons

Misstänkt intrång bakom Operans biljettkaos

Kultur • Publicerad 7 november 2019
Efterfrågan på biljetter till electropopduon Kite får Operans server att krascha. Pressbild.
Efterfrågan på biljetter till electropopduon Kite får Operans server att krascha. Pressbild.Foto: Lisabi Fridell

Ett dataintrång misstänks vara orsaken till att Stockholmsoperans sajt kraschade. Det var när biljetterna till electropopduon Kites extraspelning på Operan skulle släppas som deras sajt inte gick att nå, precis som vid biljettsläppet till den ordinarie spelningen.

– Vi har en stark misstanke om att det är ett intrång. Allt tyder på det, men det är inget jag kan bekräfta. Vi tror att det är någon som trängt sig förbi kön på webben och därmed stoppat försäljningen och slagit ut systemet, säger Torbjörn Eriksson, presschef på Operan.

Annons

Biljettförsäljningen har pausats och det går just nu inte att köpa biljetter till Kites andra spelning den 22 november. Operan arbetar med att lösa problemet och kommer att meddela när biljettförsäljningen åter kan vara i gång.

Duon Kite utgörs av sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christian Berg. Inför konserten har de samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson och kompositören Jukka Rintamäki och får sällskap på scen av Kungliga Hovkapellet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons