Annons

Misstänkt för sexövergrepp på förskola släppt

Brott • Publicerad 10 december 2019
En man som misstänks ha begått sexövergrepp på en förskola i Kristianstad har släppts, men misstankarna kvarstår. Arkivbild.
En man som misstänks ha begått sexövergrepp på en förskola i Kristianstad har släppts, men misstankarna kvarstår. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man som misstänks ha begått sexövergrepp på den förskola i Kristianstad där han arbetat har släppts. Mannen, som är i 20-årsåldern, anhölls på söndagen.

– Anhållandet har hävts, jag tar inte det till häktning. Men misstankarna om grovt sexuellt utnyttjande kvarstår, säger förundersökningsledaren Lise-Lotte Norström vid åklagarkammaren i Växjö till Kristianstadsbladet.

Annons

Risken att mannen begår nya brott anses inte vara så stor att det motiverar en häktning.

Mannen har arbetat som vikarie på förskolan sedan oktober i fjol. Det var sedan ett barn berättat om händelser på förskolan som en förälder slog larm.

– Nu ska vi kontrollera vissa uppgifter som är lämnade av barnet, vittnen och den misstänkte, säger Lise-Lotte Norström till tidningen.

Hon uppger att det kan gå relativt snabbt till beslut om det ska väckas åtal eller inte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons