Annons

Misstänkt föremål i Solna innehöll sprängmedel

Brott • Publicerad 26 juli 2019
Polisen undersökte ett föremål i Solna som visade sig innehålla sprängmedel. Arkivbild.
Polisen undersökte ett föremål i Solna som visade sig innehålla sprängmedel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett misstänkt föremål som hittades vid en trappa till ett parkeringsgarage i Solna i närheten av Västra skogens tunnelbanestation innehöll sprängmedel. Larmet kom in till polisen tidigt på fredagsmorgonen.

– Vad jag har förstått så var det trådar som stack upp ur det här föremålet. Personen har larmat på ett föredömligt sätt, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral.

Annons

Det var en privatperson som slog larm till polisen klocka 06.41. Hur länge föremålet legat på platsen kan inte polisen svara på.

TT: Var det farligt och kunde ha detonerat?

– Det är ingenting jag känner till nu. Vi kommer att göra en teknisk undersökning, säger Per Fahlström.

Nationella bombskyddet åkte ut till platsen och lastade föremålet i sin bombvagn. Under tiden var avspärrningar uppsatta runt platsen, de hävdes senare.

En förundersökning om försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Det finns ingen person gripen eller misstänkt för händelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons