Annons

Hemmagjord bomb på skola i Karlstad

Brott • Publicerad 12 december 2019
Ett misstänkt farligt föremål har hittats på en skola i Karlstad. Arkivbild.
Ett misstänkt farligt föremål har hittats på en skola i Karlstad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En hemmagjord bomb upptäcktes i ett kopiatorrum på en skola i Karlstad vid fyratiden på torsdagseftermiddagen, enligt polisen.

Bomben, en så kallad pet-flaskebomb som ger ifrån sig lättantändlig vätgas, upptäcktes av räddningstjänsten som larmades till skolan på grund av rökutveckling i rummet.

Annons

– Det är naturligtvis en väldigt allvarlig händelse. I det här fallet var lokalen sådan att vätgasen aldrig ansamlades, utan det blev bara rökutveckling, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin till TT.

Polisen kontaktade nationella bombskyddet som gav rådgivning på distans. Rökutvecklingen upphörde när räddningstjänsten kylde av föremålet.

– Den delen av skolan har avspärrats i väntan på sanering, det är kemikalier som man inte ska vara i närheten av, säger Hedelin.

Det finns inte längre någon explosionsrisk. Ingen person skadades, och polisen har inga misstänkta till brottet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons