Annons

Nya misstänka mordbränder i Högsby

Olyckor/Brott • Publicerad 26 juli 2019
Misstankar om att någon anlägger bränder i skogarna i Högsby kommun i Kalmar län växer. Arkivbild.
Misstankar om att någon anlägger bränder i skogarna i Högsby kommun i Kalmar län växer. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det brinner återigen i skogarna i Högsby kommun i Småland.

– Det är två terrängbränder i området. Brandflyget är där, säger polisens presstalesperson Peter Kjällkvist till TT på fredagskvällen.

Annons

En av bränderna ska vara under kontroll. Samtidigt rapporterar att räddningstjänsten letar efter en tredje brand en bit bort i området.

Sedan i måndags har det brunnit på sammanlagt tio platser utanför samhället Ruda, sydväst om Oskarshamn. Totalt handlar det nu om 40 skogsbränder som misstänks vara anlagda i samma område sedan april, rapporterar

Enligt räddningstjänsten saknas naturlig förklaring till bränderna.

Spridningsrisken är mycket stor eftersom det är torrt i skog och mark. SMHI har också utfärdat en klass 1-varning för skogsbränder i så gott som hela landet, och brandrisken ökar med värmen kommande dagar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons