Annons

Minst 38 dödade av laviner i Turkiet

Minst 38 personer har omkommit i två laviner i området Bahçesaray i östra Turkiet, enligt räddningsmyndigheten AFAD.
33 av de omkomna var räddningsarbetare och civila som var på plats sedan den första lavinen dödat fem personer, enligt guvernören Mehmet Emin Bilmez.
Turkiet • Publicerad 5 februari 2020
Räddningspersonal gräver i snön vid minst tre omkullvälta fordon efter lavinen i Bahçesaray i östra Turkiet.
Räddningspersonal gräver i snön vid minst tre omkullvälta fordon efter lavinen i Bahçesaray i östra Turkiet.Foto: DHA/AP/TT
Minst 38 personer omkom när en lavin drabbade området Bahçesaray i östra Turkiet, enligt räddningsmyndigheten AFAD.
Minst 38 personer omkom när en lavin drabbade området Bahçesaray i östra Turkiet, enligt räddningsmyndigheten AFAD.Foto: 

Enligt AFAD har ytterligare 53 personer skadats, medan landets inrikesdepartement uppger att 30 personer räddats. Antalet döda kan komma att stiga eftersom flera personer fortfarande kan vara fast under snömassorna.

Meki Arvas, borgmästare i ett distrikt i provinsen Van, säger enligt tv-kanalen NTV att cirka 300 personer arbetade vid platsen för att undsätta människor som fastnat under den första lavinen, när den andra lavinen gick på onsdagen.

Annons

På tv-bilder syns tiotals människor som använder spadar och pinnar i snövädret för att gräva ut begravna fordon. Inrikesminister Suleyman Soylu säger att ett av fordonen täcktes av 4–5 meter snö.

Det är svårt för räddningsfordon att ta sig fram i området, uppger Soylu.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har informerats om händelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons