Annons

Minister avgår efter skandalmeddelanden

Storbritannien • Publicerad 6 februari 2020
Skottlands finansminister Derek Mackay avgår efter anklagelser om att han skickat meddelanden till en 16-årig pojke. Arkivbild.
Skottlands finansminister Derek Mackay avgår efter anklagelser om att han skickat meddelanden till en 16-årig pojke. Arkivbild.Foto: Jane Barlow/AP/TT

Skottlands finansminister Derek Mackay avgår efter anklagelser om att han skickat olämpliga meddelanden till en 16-årig pojke på sociala medier.

Beskedet kommer bara några timmar innan han skulle presentera sin budget.

Annons

Han säger själv att han har "uppfört sig dåraktigt" och ber om ursäkt till pojken och hans familj.

Mackay, som av många setts som en trolig efterträdare till försteminister Nicola Sturgeon, ska enligt anklagelserna ha skickat runt 270 meddelanden till pojken under ett halvår, skriver The Scottish Sun , som publicerar flera meddelanden mellan ministern och pojken.

Enligt en av konversationerna skrev Mackay att 16-åringen var "söt". I en annan säger pojken att han är 16 år och att Mackay "inte ska försöka något".

Nicola Sturgeon, ledare för nationalistpartiet SNP, som även Mackay tillhör, säger att hon har accepterat hans avskedsansökan och att han inser att hans uppförande inte uppfyller de krav som ställs på honom.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons