Annons

Miljoner drabbade av monsunregnen i Asien

Asien • Publicerad 16 juli 2019
Bybor ror förbi ett hus i östra delstaten Assam i Indien, som drabbats hårt av regnen.
Bybor ror förbi ett hus i östra delstaten Assam i Indien, som drabbats hårt av regnen.Foto: Anupam Nath

Bortspolade bostäder, jordskred och kollapsade hus. Monsunregnen fortsätter att sprida kaos och förstörelse i södra Asien.

Hittills har 180 människor omkommit i Indien, Nepal, Bangladesh och Pakistan och sex miljoner människor har drabbats av skyfallen uppger landens myndigheter, rapporterar .

Annons

Monsunregnen är livsviktiga för de 20 procent av jordens befolkning som bor i området. Vattnet behövs för vattning och för att grundvattennivån ska fyllas på. Men skyfallen, som brukar pågå mellan juni och september, orsakar också stor förödelse.

Samhällen har skurits av på grund av vattenmassorna, människor har blivit strandsatta i översvämmade hus och hälsoexperter i Nepal varnar för att sjukdomar kan börja spridas och vädjar om internationell hjälp.

Värst drabbat är just Nepal där runt 70 människor befaras ha dött. Omkring 50 människor i Indien har omkommit i skyfallen där östra delen av landet drabbats hårdast. Över 20 personer i pakistanska Kashmir och 34 i Bangladesh har mist livet. Flera av de omkomna är barn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons