Annons
Nyheter

Mest nedåt på Wall Street – men Apple steg

Börs • Publicerad 13 april 2020
Köplusten var begränsad bland Wall Streets aktiespekulanter på måndagen. Arkivbild.
Köplusten var begränsad bland Wall Streets aktiespekulanter på måndagen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

Omsättningen på de amerikanska börserna var låg på måndagen inför en vecka då många storbolag väntas redovisa dystra kvartalsrapporter på grund av den pågående pandemin. Två av de tre ledande indexen sjönk.

Bland förlorarna fanns Ford, som tappade 4,0 procent. Biltillverkaren räknar med en förlust på ungefär 600 miljoner dollar under det senaste kvartalet, att jämföra med en vinst på 2,4 miljarder dollar under motsvarande period i fjol. Ett annat sänke var Caterpillar sedan Bank of America nedgraderat utsikterna för bolagets aktie. Caterpillar, världsledande tillverkare av anläggningsmasker, föll 8,7 procent.

Dow Jones industriindex backade 1,4 procent och S&P 500 gick ned 1,0 procent. Nasdaqs kompositindex steg däremot 0,5 procent sedan bland andra indextunga it-jätten Apple ökat 2,0 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons