Annons

Messis ilska mot domarna: "Massa skitsaker"

Argentina föll tungt mot Brasilien i Copa América.
Då rasade Lionel Messi mot domaren.
Fotboll • Publicerad 3 juli 2019
Lionel Messi var rasande efter Argentinas semifinalförlust mot Brasilien i Copa América.
Lionel Messi var rasande efter Argentinas semifinalförlust mot Brasilien i Copa América.Foto: Victor Caivano/AP/TT

Det var hårda ord som fotbollsstjärnan riktade mot ecuadorianske domaren Roddy Zambrano efter 0–2-förlusten i Brasilien. Han ifrågasätter varför videogranskningssystemet (VAR) inte användes under matchen, trots två möjliga straffsituationer.

– Domarna har blåst för så många skitsaker i den här turneringen, men i dag användes inte VAR en enda gång. Det är otroligt, säger Messi.

Annons

– De behöver titta på det här och jag hoppas att Conmebol (Sydamerikanska fotbollsförbundet) gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag.

VAR har annars använts flitigt under turneringen, till sådan grad att Conmebol fått gå in och försvara systemet efter att supportrar klagat på de långa uppehållen som blir i matcherna.

Teknologin har haft stor inverkan på resultaten, där bland annat Uruguay fick tre mål bortdömda i kvartsfinalförlusten mot Peru.

Även i gruppspelet blev flera mål bortdömda efter långa videogranskningar, samtidigt som det delades ut flera straffar även om inte domaren pekade på straffpunkten från första början.

Messi, som annars inte är känd för verbala utbrott, var rasande och menade att domaren inte visat Argentina någon respekt.

– Jag pratade med domaren och han sade att han skulle respektera oss, men det såg jag inte över huvud taget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons