Annons

Messi stängs av i tre månader

Den argentinska fotbollsstjärnan Lionel Messi stängs av i tre månader från landslagsspel och måste betala 50 000 dollar, närmare en halv miljon kronor, i böter, enligt ett beslut av Sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol.
(TT-AFP-Reuters) • Publicerad 3 augusti 2019
Argentinas Lionel Messi lämnar planen i bronsmatchen.
Argentinas Lionel Messi lämnar planen i bronsmatchen.Foto: Victor R. Caivano/AP/TT

Messi anklagade Conmebol för korruption i samband med Copa América i Brasilien tidigare i sommar.

Lionel Messi tyckte först att Argentina nekades straff i två situationer i semifinalförlusten mot Brasilien, och sade efteråt att Brasilien "styr en hel del i Conmebol nu för tiden", med en antydan om att domarna skulle favorisera Brasilien.

Annons

I matchen om tredjepris mot Chile, som Argentina vann med 2–1, blev Messi utvisad i slutet av första halvlek efter ett bråk med en motspelare, ett domarbeslut som blev hårt kritiserat, och efteråt kunde Messi inte hålla tillbaka ilskan utan anklagade direkt Conmebol för korruption.

– Korruption och domarna gör att publiken inte kan njuta av fotbollen och förstör det hela lite. Jag hoppas att VAR och domarna inte blir avgörande i finalen, sade han.

Straffet på tre månaders avstängning behöver dock inte betyda särskilt mycket. Under perioden spelar det argentinska landslaget tre vänskapsmatcher, mot Chile och Mexiko i september och mot Tyskland i oktober.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons