Annons

Melander tackade Bergh för guldsegern

Stefan Melander brukar vinna Gulddivisionen med Milligan’s School. I lördagens V75-omgång på Bergsåker tog Melander hem en ny guldseger – som hästägare.
Digital Ink spurtade hem en säker seger med tränaren Robert Bergh i sulkyn.
Trav • Publicerad 14 december 2019
Robert Bergh återigen en vinnare. Arkivbild.
Robert Bergh återigen en vinnare. Arkivbild.Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

– Jättekul! Bergh har gjort ett fantastiskt jobb med Digital Ink, stort tack till honom, sade Stefan Melander efter loppet.

Digital Ink flyttades från Melander till Robert Bergh för drygt två år sedan efter en längre skadeperiod.

Annons

Redan i den första starten efter det blev det en seger, som sedan har följts av flera starka insatser. I fjol blev det tre segrar, ibland mot tuffast möjliga motstånd, och 640 000 kronor insprunget.

Lördagens seger var den fjärde för året och med den passerade han en miljon kronor inkört i år.

– Det är väldigt roligt att han fick vinna. Jag provade att köpa Digital Ink när han var fem år men fick nej av Stefan. När hästen inte fungerade riktigt under 2016 och 2017 frågade jag om jag fick träna honom och efter 20 samtal svarade Stefan ja och det har ju gått bra, sade Robert Bergh.

Flög fram

Gulddivisionen var också "Hilda Zonetts lopp" som tränades av Bergh. Hon är ett av landets bästa ston och vann både Kriteriet och Derbyt mot hingstarna. Hon vann flera internationella lopp med Prix de France på Vincennes 2003 som det största.

Digital Ink låg länge sist i loppet. Bergh förbättrade positionen på sista långsidan men det var fortfarande långt fram till ledande favoriten Global Trustworthy i sista kurvan.

– Jag ville inte köra för fullt från start, han är starkare i slutet då.

Det var rätt taktik eftersom tioåringen flög fram över upploppet, samtidigt som Global Trustworthy var en aning blek favorit. Han fick spetsa i lågt tempo men stumnade sista hundra metrarna.

Robert Bergh fick fortsatt en toppdag på gamla hemmabanan Bergsåker. Det blev ytterligare två V75-segrar sedan stona Indra’s Secret och Ginny Weasley tagit varsin vinst.

Tredje raka

Indra’s Secret är rätt så ny i träning, men nu tog hon tredje raka segern. Bergh körde till spets efter ett varv och det blev en smått överlägsen seger.

– Ju tuffare desto bättre för henne. Hon kändes väldigt rejäl och bra i kväll.

Annons

Ginny Weasley kördes till seger av sonen Nicklas Westerholm som hittade rätt väg sista halvvarvet.

– Det var små marginaler några gånger men det löste sig fint, sade Westerholm.

Regn och temperaturförändringar hade gett Bergsåker-banan ett dåligt skick tidigare på lördagen, men efter arbete av banpersonalen blev underlaget bra till dess att tävlingarna kom igång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons