Annons

Öppnade eld på halloweenfest – fyra döda

Fyra offer har konstaterats döda och ett antal är skadade sedan någon öppnat eld på en halloweenfest i Orinda utanför San Francisco i Kalifornien.
USA • Publicerad 1 november 2019
Polispådrag vid det drabbade huset i Orinda.
Polispådrag vid det drabbade huset i Orinda.Foto: Ray Chavez/East Bay Times/AP

Huset hade hyrts ut via Airbnb för en familjesammankomst med ett dussintal gäster, säger ägaren – men i stället kom över 100 människor till en fest som marknadsfördes på sociala medier. Vad och vem som ligger bakom skottlossningen är ännu oklart.

– Det är en väldigt dyster dag här i Orinda, säger borgmästare Inga Miller till en lokal radiostation.

Annons

Den senaste veckan har flera liknande händelser inträffat på fester i USA. På onsdagen sköts tre personer ihjäl och nio skadades på en fest i Long Beach i Los Angeles-området. Två personer dödades på en universitetsfest i Greenville i USA i söndags. Tolv personer skadades i den skottlossningen.

Och i Chicago träffades en sjuårig flicka som traditionsenligt var ute och frågade om "bus eller godis" av skott i halsen. Hon verkar ha haft oturen att hamna i närheten av en kriminell uppgörelse, och vårdas nu med svåra skador på sjukhus.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons