Annons

Mässing: Telefonen var "on fire"

Till slut fick hon sätta mobilen på stör ej-läge för att få någon sömn.
Efter Mikaela Mässings jättematch mot Spanien i handbolls-VM vällde grattisönskningarna in.
Handboll • Publicerad 9 december 2019
Sveriges vänsternia Mikaela Mässing, 25, stod i fokus även dagen efter den bragdartade upphämtningen till oavgjort mot Spanien i handbolls-VM. Då svarade Mässing för åtta mål under matchens sista 18 minuter.
Sveriges vänsternia Mikaela Mässing, 25, stod i fokus även dagen efter den bragdartade upphämtningen till oavgjort mot Spanien i handbolls-VM. Då svarade Mässing för åtta mål under matchens sista 18 minuter.Foto: Janerik Henriksson/TT
Grattishälsningarna och telefonsamtalen strömmade in till Mikaela Mässing efter att hon gjort åtta mål mot Spanien i handbolls-VM.
Grattishälsningarna och telefonsamtalen strömmade in till Mikaela Mässing efter att hon gjort åtta mål mot Spanien i handbolls-VM.Foto: Janerik Henriksson/TT

För att få någon nattsömn alls med tanke på att Japan ligger åtta timmar före Sverige i tidsskillnad var Mikaela Mässing helt enkelt tvungen att sätta mobiltelefonen i läget där inga samtal kommer fram och där ljudet för meddelanden blir avstängt.

– Det är jätteroligt. Jag är så tacksam för folk som hör av sig, som man inte tror sitter och kollar på handboll men faktiskt gör det, säger dramats huvudrollsinnehavare dagen efter på det svenska spelarhotellet.

Svårt att förstå

Annons

Det är så det blir när man sätter åtta mål inom loppet av 18 minuter i en VM-match och ser till att Sverige under perioden hämtar in ett underläge på nio bollar till oavgjort mot ett obesegrat Spanien i mellanrundan.

TT: Vad skriver folk till dig?

– Att det var fantastiskt och att de aldrig har sett något liknande – det var en massa grattis. Det är fantastiskt att få så många meddelanden.

TT: Har du själv hämtat dig?

– Hämtat mig vet jag inte om jag har gjort. Man har lite svårt att förstå att det är sant fortfarande. Men det har ju hänt och vi har med oss en poäng. Det är härligt, säger Mässing.

TT: Du kvitterar till 28–28 två sekunder före full tid – har du sett målet i efterhand?

– Ja, det är helt sjukt att den går in. Det är helt galet.

"Blev arg på henne"

Kvitteringsläget kom efter att den svenska målvakten Filippa Idéhn svarat för en räddning 37 sekunder före full tid. Kort innan Mässings målshow drog i gång hade Idéhn även skällt på lagkamraten efter att hon skjutit i stolpen.

– Jag kommer faktiskt inte ihåg vad jag sade, säger Idéhn.

– Jag minns att jag blev arg på henne och hon blev arg tillbaka. Jag inte om det hjälpte eller om hon bara tyckte att jag var en idiot bara där och då, men sedan kom hon igång, Mässing.

Annons

Vänsternian sade själv efter målkalaset att hon blev förbannad när Sveriges spel gick helt i stå under hela första halvlek och i början av den andra akten.

– Sedan får jag någon knäpp i huvudet att nu jäklar ska vi vända det här. Och det är väl det som behövdes, säger 25-åringen, som sedan den här säsongen är proffs i bundesligaklubben Thüringer.

Med två matcher kvar att spela har Sverige fyra poäng i mellanrundans grupp 2. Ryssland toppar på sex poäng, Spanien står på fem och Montenegro har fyra poäng medan Rumänien och Japan ännu inte har tagit några poäng. De två främsta i gruppen får spela VM-semifinal.

– Rumänien (tisdag) och Montenegro (onsdag) är inte omöjliga på något sätt. Hoppet lever och vi har en go känsla, säger vänsternian.

"Är besviken"

Mot de sämre lagen i det första gruppspelet har Mässing fått en del speltid i VM, men när laguttagningen spetsats till mot Japan och Ryssland samt inledningsvis mot Spanien har Sveriges enda renodlade skytt fått stå tillbaka.

– Det är ju inte roligt så klart. För man är ju här för att spela handboll och får man inte göra det så är det klart att man är besviken och blir lite förbannad sådär. När man väl får de minuter man får vill man visa att man har här att göra. Och mot Spanien tror jag att det framgick, säger Mikaela Mässing.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons