Annons

Mässhall och kulturhus blir sjukhus i Wuhan

Rekordsnabba sjukhusbyggen i all ära, men för att hantera coronautbrottet krävs mer än så. Nu konverterar Kina mässhallar och idrottssalar för att möta behovet av vårdplatser i Wuhan.
Kina • Publicerad 4 februari 2020
Sjuksängar fyller mässhallen i kinesiska Wuhan. Genom att konvertera offentliga byggnader ska 3|400 nya vårdplatser skapas.
Sjuksängar fyller mässhallen i kinesiska Wuhan. Genom att konvertera offentliga byggnader ska 3|400 nya vårdplatser skapas.Foto: Chinatopix/AP/TT

De livesända expressjukhusbyggena i Wuhan har fascinerat världen, och ska när bägge står klara resultera i 2 600 nya vårdplatser. Men det är inte tillräckligt för att möta behoven i coronavirusets epicentrum Wuhan.

Nu meddelar statliga kinesiska medier att ett mässcentrum, en idrottshall och ett kulturhus konverterats till kliniker med kapacitet att inhysa ytterligare 3 400 patienter. Samt att myndigheterna söker ytterligare lokaler i takt med att smittan sprider sig i elvamiljonersstaden.

Annons

"Sjukhusen kommer att fungera som tillfälliga vårdinrättningar med kapacitet för akutbehandling och kliniska tester", skriver den regimtrogna nyhetsbyrån Nya Kina.

Konverteringen inleddes på måndagen och på tisdagen stod redan hundratals vårdplatser färdigställda.

Antalet smittade av coronaviruset i Kina har nu stigit till nästan 20 500, enligt uppdaterade siffror från landets hälsomyndighet, samtidigt som den officiella dödssiffran överskridit 400. Den stora merparten av de drabbade återfinns i provinsen Hubei, där Wuhan är huvudort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons