Annons

Marlboro-mannen Robert Norris är död

Nöje • Publicerad 10 november 2019
En av de mest kända Marlboro-modellerna, Robert Norris, har avlidit. Arkivbild.
En av de mest kända Marlboro-modellerna, Robert Norris, har avlidit. Arkivbild.Foto: Alan Diaz/AP/TT

Robert Norris, mer känd som ansiktet utåt för cigarettmärket Marlboro, har avlidit, skriver Huffington Post. Sonen Bobby Norris berättade för tv-kanalen KKTV hur det kom sig att hans far blev känd som den tystlåtne mannen med cowboyhatt och en cigg i mungipan – trots att han inte rökte.

Det hela började när reklambyrån bakom den första kampanjen såg Robert Norris i tidningen, där han stod bredvid sin vän skådespelaren John Wayne. De sökte sedan upp honom på hans ranch i Colorado och Norris tackade ja till att medverka. Men 1967, efter tolv år som den berömde Marlboro-mannen, hoppade Robert Norris av. Han var då en av flera som var ansiktet utåt för märket.

Annons

– Pappa sade alltid till oss barn: "Jag vill aldrig se er röka". En av oss frågade till slut "Om du inte vill att vi ska röka, varför gör du cigarettreklam?". Han ringde upp företaget och avslutade sin medverkan samma dag, säger Bobby Norris, en av Robert Norris söner, till tv-kanalen KKTV.

Robert Norris blev 90 år gammal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons