Annons

Maradona avgår – efter utebliven straff

Fotboll • Publicerad 6 april 2019
Diego Armando Maradona lämnar Dorados efter säsongen. Arkivbild.
Diego Armando Maradona lämnar Dorados efter säsongen. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell

Diego Armando Maradona har fått nog. Efter fredagens oavgjorda resultat, 1–1 mot Venados, har fotbollslegendaren klargjort att han slutar som tränare för Dorados i den mexikanska andradivisionen.

Anledningen?

Annons

Orättvisa domarbedömningar.

På matchens efterföljande presskonferens påstod Maradona att hans blotta närvaro påverkar domarna i så hög utsträckning att de känner sig tvungna att döma emot hans lag. Något han exemplifierar med "en väldigt klar straff" som Dorados inte fick med sig.

– Vet ni varför han inte blåste för straff? Det är för att ni (reportrarna) kommer skriva att vi fick straff bara för att det är Maradonas lag, säger 58-åringen och tillägger:

– Så fort säsongen är över så kommer jag att lämna Dorados. Jag beklagar, men det är mitt beslut.

Maradona har varit tränare för Dorados sedan september förra året. Laget är obesegrat i de åtta senaste matcherna och ligger trea i tabellen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons