Annons

Många unga lämnar Stockholmsregionen

Samhälle • Publicerad 11 december 2019
För första gången sedan 2005 har Stockholm haft en negativ nettoinflyttning från övriga landet i år. Arkivbild.
För första gången sedan 2005 har Stockholm haft en negativ nettoinflyttning från övriga landet i år. Arkivbild.Foto: Henrik Holmberg / TT

Fler personer flyttar från Stockholms län till andra delar av landet än tvärtom, skriver Dagens Nyheter.

Enligt byggkoncernen Veidekke, som presenterar en rapport med statistik från Statistiska centralbyrån (SCB), fick Stockholm under det tredje kvartalet i år ett negativt flyttnetto för första gången sedan 2005. 68 personer fler lämnade länet än vad som flyttade dit.

Annons

Visserligen ökar befolkningen totalt i Stockholmsområdet. Men det beror på att det föds fler personer än vad som dör och att fler personer flyttar in från utlandet.

– Men den stora skillnaden mot tidigare är att inrikes inflyttning är negativ och nu är den negativ i hela regionen – inte bara i Stockholms stad, säger Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke och medförfattare till rapporten, till tidningen.

Av de som lämnade Stockholmsregionen var 70 procent mellan 20 och 34 år. Veidekke drar slutsatsen att utflyttningen beror på att bostäderna är för dyra i Stockholmsområdet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons