Annons

Utpressning utreds efter misstänkt övergrepp

Brott • Publicerad 11 december 2019
En 65-årig man åtalas för sexuella övergrepp mot barn, samtidigt misstänks flera flickor ha utpressat honom. Arkivbild.
En 65-årig man åtalas för sexuella övergrepp mot barn, samtidigt misstänks flera flickor ha utpressat honom. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 65-årig man i Vellinge kommun åtalas för sexuella övergrepp mot barn, skriver Sydsvenskan. Samtidigt pågår en polisutredning, mot bland andra flickan som ska ha utsatts för brottet, om utpressning mot mannen.

Mannen ska ha bjudit hem två fjortonåriga flickor för en spakväll i sitt hem. Där ska han ha förgripit sig på en av dem. Vad han inte visste var att den andra flickan filmade honom. Han ska sedan ha blivit pressad av flickorna att betala stora summor pengar till dem.

Annons

Det hela uppdagades när 65-åringen tillsammans med tre unga flickor gjorde dyra inköp på ett elektronikvaruhus. Personalen anade oråd och tillkallade väktare som i sin tur larmade polisen.

I mannens telefon fann man sms i vilka flickorna krävde pengar av mannen. "Annars får hela familjen reda på allt som hänt och du blir anmäld för våldtäkt och sex med minderåriga" står det i ett av meddelandena.

Enligt åtalet medger mannen omständigheterna, men nekar till brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons