Annons

Man gripen efter en knivskärning på spårvagn

Brott • Publicerad 13 november 2019
Polisen har gripit en ung man efter en knivskärning på en spårvagn i Göteborg. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Arkivbild.
Polisen har gripit en ung man efter en knivskärning på en spårvagn i Göteborg. En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Arkivbild.Foto: Hanna Franz n/TT

Polisen har gripit en ung man efter en knivskärning på en spårvagn i Göteborg. En förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Händelsen inträffade före lunch på en spårvagn på Hisingen. Två unga män blev knivskurna av en tredje. Gärningsmannen och brottsoffren kände varandra.

Annons

Efter knivskärningen hoppade gärningsmannen av spårvagnen och tog en annan vagn i motsatt riktning in mot centrum. Men polisen kunde gripa honom en timme senare.

– I samband med gripandet kunde en kniv tas i beslag som misstänks vara brottsverktyget, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst till Göteborgs-Posten.

En av de skadade har körts med ambulans till sjukhus med en skada i nacke/hals. Den andre har en skada i en hand, skriver polisen på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons