Annons

Mamma döms för sonens olovliga skoterkörning

Brott • Publicerad 10 november 2019
En kvinna döms efter att ha låtit sonen köra skoter. Arkivbild.
En kvinna döms efter att ha låtit sonen köra skoter. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund / TT

En mamma till en pojke i tolvårsåldern döms till dagsböter sedan hon låtit sonen köra skoter olovligt i Umeåtrakten. Pojken fick allvarliga benskador när han körde in i en stillastående bil.

Mamman döms för vållande till kroppsskada samt för tillåtande av olovlig körning av tingsrätten i Umeå, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Annons

I januari körde pojken skotern på en islagd sjö några mil utanför Umeå. Vittnen såg hur han tappade kontrollen och for in i en bil när han körde från sjön till land.

Mamman åtalades för oaktsamhet då hon tillåtit sonen att köra snöskoter trots att han saknat förarbevis för snöskoter, enligt åklagare. Han saknade också den ålder "som är förutsättning för sådant förarbevis.

Mamman åtalades också för att vid tre tidigare tillfällen låtit sina barn köra snöskoter, åklagaren bevisning bestod bland annat av filmklipp och skärmdumpar som mamman tagit.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons