Annons

Malmös uttag från allmännyttan kritiseras

Bostad • Publicerad 4 november 2019
Hyresgästföreningen kritiserar Malmös planer på att använda 95 miljoner kronor från allmännyttiga MKB till bostadssociala åtgärder. Arkivbild.
Hyresgästföreningen kritiserar Malmös planer på att använda 95 miljoner kronor från allmännyttiga MKB till bostadssociala åtgärder. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmös kommunledning vill använda 95 miljoner kronor från det kommunala bostadsbolaget MKB till bostadssociala åtgärder. Samtidigt vill MKB höja hyran, rapporterar Hem&Hyra.

Hyresgästföreningen ser det som en dubbelbeskattning av MKB:s hyresgäster. Det planerade uttaget från MKB motsvarar enligt tidningen 330 kronor i månaden per lägenhet.

Annons

– Kommunen borde i stället höja skatten för alla invånare i kommunen, säger Kenneth Gustavsson, regionordförande i Hyresgästföreningen, till tidningen.

Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) försvarar det planerade uttaget med att allmännyttan har ett uppdrag att ta bostadssocialt ansvar och att Malmö har bland de svåraste bostadsproblemen i landet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons