Annons

Malmöpar åtalas för 38 bilbränder i Skåne

Brott • Publicerad 4 december 2019
En rad bilbränder inträffade i Skåne i somras, bland annat som här i Lund. Arkivbild.
En rad bilbränder inträffade i Skåne i somras, bland annat som här i Lund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett par i 20-årsåldern från Malmö åtalas för att ha stuckit sammanlagt 38 bilar i brand i Skåne under två sommarmånader, skriver Sydsvenskan.

Mannen och kvinnan greps i slutet av juli i samband med en bilbrand i Furulund i Kävlinge och har suttit häktade sedan dess. De misstänks ha startat bilbränder vid 13 tillfällen, vilket lett till 38 brandskadade bilar. Den första misstanken uppstod i maj i Arlöv.

Annons

– Det började med att polis noterade att de fanns på plats vid ett par bränder och det är ju inte bränder som är nära varandra, säger åklagaren Helena Lundström till Sydsvenskan.

Som bevis finns filmer i parets telefoner av olika bränder, övervakningsfilmer, mobilpositioneringar, samt iakttagelser från polisen om att det luktade bensin och fanns tändstickor i parets bil när de greps.

Mannen förnekar att han varit inblandad i gärningarna medan kvinnan medger att hon varit på platserna och att det har tänts på utom vid två tillfällen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons