Annons

Madonna stängde World Pride

Musik • Publicerad 1 juli 2019
Madonna. Arkivbild.
Madonna. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

New York stängde ett veckolångt World Pride-firande med en kort men extremt välbesökt konsert med Madonna på söndagen. Tusentals fans hade sökt sig till Pir 97 på Manhattan för att se superstjärnan under en halvtimme spela för att hylla hbtq-samhället. De bjöds på fyra låtar ("Vogue" och "American life" samt två låtar från nya skivan "Madame X").

Under veckan har miljoner människor samlats för att högtidlighålla 50-årsjubileet av det så kallade Stonewall-upproret och delta i den stora Prideparaden.

Annons

Stonewall var en populär gaybar i Greenwich Village som den 28 juni 1969 utsattes för en förnedrande polisräd som blev startskottet på stora gatuprotester i området. Dessa högtidlighölls åren efter i sin tur i marscher som utvecklats till de Prideparader som nuförtiden arrangeras på många håll i världen.

"50 år av revolution. 50 år av frihet och kamp. 50 år av att tvingas utstå diskriminering, hat och okunskap. 50 år av att inte duka under för rädslan. Jag är så stolt och hedrad över att dela den här historiska stunden med er", sade Madonna under konserten enligt .

World Pride är i dag världens största Pride-evenemang.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons