Annons

Lugn flyttdag inför golfavgörandet

Golf • Publicerad 7 april 2019
Ko Jin-Young leder Ana Inspiration. Här spelar sydkoreanskan in mot det 18:e hålet green under den tredje speldagen.
Ko Jin-Young leder Ana Inspiration. Här spelar sydkoreanskan in mot det 18:e hålet green under den tredje speldagen.Foto: Chris Carlson/AP/TT

Tredje speldagen på golfens proffstourer kallas ofta "moving day", eller flyttdagen. Det är då spelarna försöker positionera sig inför slutvarvet och ofta vågar chansa lite mer än vanligt.

Det budskapet hade inte nått spelarna på årets första golfmajor, Ana Inspiration på Rancho Mirage i Kalifornien. Varken i toppen eller för de tre svenskor som är kvar i tävlingen hände så mycket, placeringsmässigt.

Annons

Anna Nordqvist och Linnea Ström gick båda på par, 72 slag, och föll tillbaka ett fåtal placeringar till 26:e respektive 31:a plats. Madelene Sagström gick runt på 71 slag och avancerade till 38:e plats.

Svenskorna är dock en bra bit från täten, där det är idel Sydkorea. Ko Jin-Young leder, ett slag före Kim In-Kyung. Ytterligare två slag efter håller Lee Mi-Hyang tredjeplatsen.

Ironiskt nog stod en annan sydkoreanska, veteranen och sjufaldiga majorvinnaren Inbee Park, för dagens största ras. En trippelbogey på det 17:e hålet gjorde att hon föll från 28:e till 59:e plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons