Annons

Ludwig Göransson ny i Oscarsakademien

Film • Publicerad 2 juli 2019
Ludwig Göransson. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Svenske Ludwig Göransson, Lady Gaga, Annie Lennox och Adele är några av de totalt 28 kompositörer, låtskrivare och musikprofiler som har erbjudits nya medlemskap i Oscarsakademien i år, skriver .

Göransson vann en Oscar i år för musiken till "Black panther" medan Lady Gaga vann för "A star is born"-låten "Shallow". Annie Lennox vann 2004 för "Sagan om ringen"-låten "Into the west" och Adele 2013 för "Bond"-låten "Skyfall".

Annons

Efter år av kritik har akademien de senaste åren försökt öka mångfalden bland medlemmarna. 2016 kritiserades den hårt under hashtaggen #Oscarsowhite då inga svarta skådespelare var nominerade. Det väckte både debatt och frågan om bojkott, och fick akademin att lova att ha fördubblat antalet kvinnor och medlemmar från minoriteter till 2020.

I år har man totalt bjudit in 842 nya medlemmar varav 50 procent är kvinnor och 29 procent icke-vita personer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons