Annons

London pressas av von der Leyen

EU • Publicerad 12 november 2019
EU-kommissionens tillträdande ordförande Ursula von der Leyen under ett framträdande på tisdagen i Paris.
EU-kommissionens tillträdande ordförande Ursula von der Leyen under ett framträdande på tisdagen i Paris.Foto: Ludovic Marin/AP/TT

EU:s tillträdande kommissionsordförande Ursula von der Leyen har skickat ett nytt brev till Storbritannien med krav på att landet nominerar en ledamot till nästa EU-kommission.

– Tiden går. Tillträdande ordförande vill snabbt ha ett svar, åtminstone inom den här veckan, säger von der Leyens taleskvinna Dana Spinant på en pressbriefing i Bryssel.

Annons

von der Leyen hoppas att hela nästa EU-kommission ska kunna godkännas av EU-parlamentet i slutet av november. För det krävs dock att parlamentet först håller utskottsförhör med de kandidater som ännu inte fått klartecken. Utöver en eventuell brittisk ledamot gäller det även franske Thierry Breton, Ungerns Olivér Várhelyi och rumänska Adina Ioana Valean.

De tre sistnämnda ska höras på torsdag, sedan parlamentets juridiska utskott på tisdagen godkänt dem ur strikt juridiskt perspektiv.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons