Annons

Löfte: Alla resor med Ving blir av

Alla kunder som har bokat resor med bolag inom Vinggruppen kan känna sig lugna. Deras resor blir av utan komplikationer, säger bolagets konkursförvaltare Mikael Kubu.
Resor • Publicerad 1 november 2019
Alla som har bokat resa med bolag inom Ving kan känna sig lugna, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu.
Alla som har bokat resa med bolag inom Ving kan känna sig lugna, säger konkursförvaltaren Mikael Kubu.Foto: BERTIL ERICSON

– Det är bara att åka, säger Mikael Kubu till TT.

Den norske hotellmagnaten Petter Stordalen meddelade i onsdags att det är 400 000 kunder som redan har bokat resor för hösten, vintern och sommaren 2020 med Ving, Spies, Tjäreborg och Globetrotter.

Annons

De bolag som försattes i konkurs är Thomas Cook Nordic Holdings AB, Thomas Cook Northern Europe AB och Ving Sverige AB.

Nu har de nya ägarna tagit över: Familjen Stordalens Strawberry Group och riskkapitalbolaget Altor äger 40 procent var medan riskkapitalbolaget TDR Capital tar 20 procent.

– Det var inte förrän mitt i natten mellan onsdag och torsdag som allt var klart med de nya ägarna, säger Mikael Kubu.

I och med att nya ägare tar över räddas 2 300 arbetstillfällen i Norden.

För Mikael Kubu väntar nu månaders arbete med att hantera konkurserna. Han kan inte uttala sig om hur stora skulder och tillgångar som finns i de konkursade bolagen.

Björn Dickson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons