Annons

Livstids fängelse för mord på flickvännen

Brott • Publicerad 15 april 2019
En man i Göteborg har dömts till livstids fängelse för mordet på sin flickvän. Arkivbild.
En man i Göteborg har dömts till livstids fängelse för mordet på sin flickvän. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

"Helt besinningslöst". Så beskriver Göteborgs tingsrätt det våld som en man i 30-årsåldern utsatte sin flickvän för när han misshandlade henne till döds i fjol. Nu döms han till livstids fängelse för bland annat mord och grov fridskränkning.

Kvinnan hittades död i mannens lägenhet i september förra året. Hon hade ett stort antal skador, bland annat från slag med ett träningsredskap i form av ett långt metallrör.

Annons

Mannen har erkänt de flesta delarna av misshandeln, men nekar till att ha orsakat revbensskadorna som ledde till flickvännens död. Tingsrätten tror dock inte på mannens förklaring, utan konstaterar att han måste ha insett att det omfattande våldet skulle kunna leda till kvinnans död.

Mannen har enligt tingsrätten misshandlat flickvännen vid minst fyra tidigare tillfällen och döms samtidigt för olaga hot mot en närstående till henne och misshandel av en man på en spårvagn. Rätten har också beslutat att han ska utvisas om han släpps ur fängelset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons