Annons

Linda Skugge släpper snuskig ungdomsbok

Litteratur • Publicerad 13 januari 2020
Linda Skugge släpper ny ungdomsbok. Pressbild.
Linda Skugge släpper ny ungdomsbok. Pressbild.Foto: Peter Knutson

Författaren, kolumnisten och översättaren Linda Skugge har släppt en ny bok med titeln "Inte min dickpic". Boken rör sig i skolans korridorer och huvudpersonen är Hennig, en 14-årig tönt som gillar den franske filosofen Jean-Paul Sartre.

Henning som är förälskad i skolans snyggaste tjej blir beskylld för att ha skickat en dickpic, alltså en bild av sitt könsorgan, något han är oskyldig till. Boken beskrivs som en modern dagboksberättelse om allt det viktiga i livet, om kärleken, vänskapen och hur svårt det kan vara att både förstå sig själv och andra.

Det är inte första gången Linda Skugge skriver en ungdomsbok, hon ligger bland annat bakom bokserien "Iskompisar" som följer ett gäng tioåriga konståkare. Den senaste boken hon gav ut är novellsamlingen "Äktenskap" där hon genom sex berättelser undersöker kärlekens vägar och villovägar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons