Annons

LIBERALLEDARE:HOPPASFLERTRÄDER: LIBERALLEDARE: HOPPAS FLER TRÄDER FRAM

Publicerad 11 april 2019

Anna-Lena Johansson, ordförande för Liberalerna i Stockholms län, säger att det är väntat att Nyamko Sabuni kandiderar till posten som partiledare i Liberalerna.

– Hon har varit ute på turné i landet nu och pratat bra. Jag tycker att det är bra att hon träder fram, och jag hoppas att det blir fler som träder fram och kan kandidera, säger Johansson.

Annons

Liberalerna i Stockholms län har sedan tidigare fört fram Cecilia Malmström, Christer Nylander och Erik Ullenhag som namn de vill ha med i diskussionen kring möjliga efterträdare till Jan Björklund. Men ännu har ingen nominering lämnats från förbundet, påpekar Anna-Lena Johansson.

– Det vi gjorde var att bredda listan med flera namn. Vi vet att Cecilia Malmström inte vill nu, så av de tre namnen är det två kvar. Innan jag själv landar i något namn vill jag veta hur länsförbundet Stockholm förhåller sig, vi ser att det är en väldig spridning nu.

Anna-Lena Johansson tror att Nyamko Sabuni kan ha goda chanser att bli Björklunds efterträdare.

– Men jag hoppas som sagt att fler berättar att de vill kandidera. Det måste ske inom en ganska kort tid, helst innan påsk, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons