Annons

Libanons stormufti: Lyssna på demonstranterna

Libanon • Publicerad 9 november 2019
Den libanesiske stormuftin Sheikh Abdul Latif Derian under ett möte i Beirut i januari 2018. Arkivbild.
Den libanesiske stormuftin Sheikh Abdul Latif Derian under ett möte i Beirut i januari 2018. Arkivbild.Foto: Hussein Malla/AP/TT

De regeringskritiska demonstranterna i Libanon får stöd av stormuftin Sheikh Abdul Latif Derian. Den högste religiöse ledaren för landets sunnimuslimer uppmanar de styrande att lyssna på demonstranternas krav på krafttag mot korruptionen.

Tiden är också inne för att bilda en ny regering bestående av experter som kan ta itu med landets problem, fortsätter stormuftin i ett tv-sänt tal med anledning av profeten Muhammeds födelsedag.

Annons

Massprotester mot korruption och skattehöjningar har lamslagit Libanon, som befinner sig i en djup ekonomisk kris, sedan mitten av oktober. Demonstranterna har krävt att hela den politiska eliten, som beskylls för att ha skott sig på staten och styrt landet in i krisen, ska bytas ut.

Protesterna har lett till premiärminister Saad al-Hariris avgång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons