Annons

Legendarens kritik mot IAAF: "Ofattbart"

Internationella friidrottsförbundet (IAAF) kastar ut flera grenar från Diamond League.
Nu sågas beslutet hårt av världens genom tiderna främste trestegshoppare.
"Det är så många saker som är fel med det här", skriver britten Jonathan Edwards på Twitter.
Friidrott • Publicerad 9 november 2019
Jonathan Edwards (till vänster) här tillsammans med sin tidigare trestegsrival Christian Olsson. Arkivbild.
Jonathan Edwards (till vänster) här tillsammans med sin tidigare trestegsrival Christian Olsson. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl / TT

Massiv kritik har riktats mot IAAF och organisationens ordförande Sebastian Coe sedan det i fredags tillkännagavs att grenarna diskus, tresteg, 3 000 meter hinder och 200 meter kastas ut ur Diamond League.

Senast i raden att såga beslutet är trestegslegendaren Jonathan Edwards – som alltjämt är världsrekordinnehavare i grenen med sin notering på 18,29 meter från VM i Göteborg 1995.

Annons

"Det är så många saker som är fel med beslutet, men vad Usain Bolt visade var att friidrotten inte handlar om grenar utan personligheter och att exkludera och alienera en av sportens stora stjärnor, Christian Taylor, är ofattbart", skriver den 53-årige britten på Twitter.

Flerfaldige OS- och VM-guldvinnaren Christian Taylor reagerade på IAAF:s besked genom att bilda "The Athletics Association" som är tänkt att bli fackförbund för friidrottare.

Även svenske Daniel Ståhl, som nyligen vann VM-guld i diskus, är mycket kritisk och har tillsammans med andra internationella stjärnor inom kastgrenen undertecknat ett brev riktat till Sebastian Coe som uppmanas omvärdera beslutet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons