Annons

Lavinfara stoppar tågtrafik i norr

Transport/Väder • Publicerad 6 februari 2020
Det är stopp i tågtrafiken mellan Kopparåsen och Vassijaure på grund av lavinfara, och det har inverkan på tågtrafiken mellan Riksgränsen och Kiruna i båda riktningarna. Arkivbild.
Det är stopp i tågtrafiken mellan Kopparåsen och Vassijaure på grund av lavinfara, och det har inverkan på tågtrafiken mellan Riksgränsen och Kiruna i båda riktningarna. Arkivbild.Foto: Mats Lennartson/TT

Det är stopp i tågtrafiken mellan Kopparåsen och Vassijaure på grund av lavinfara, och det har inverkan på tågtrafiken mellan Riksgränsen och Kiruna i båda riktningarna.

– Det påverkar all trafik och man väntar på att en lavinexpert ska komma ut i morgon och titta på det där och se över banan, säger Jesper Andersson på Trafikverkets pressjour till TT på torsdagskvällen.

Annons

– Det är ganska många godståg som påverkas men också tre persontåg, fortsätter han.

I nuläget är prognosen för hur länge störningen ska pågå klockan 12.00 på fredagen.

Naturvårdsverkets lavinprognoser anger för närvarande lavinfaran i Abisko/Riksgränsfjällen som betydande, vilket är en trea på den femgradiga skalan.

SMHI har en klass 1-varning för mycket hård vind i norra Lapplandsfjällen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons