Annons

Länsstyrelsen: Regeringen bör pröva Preemraff

Miljö • Publicerad 11 juli 2019
Länsstyrelsen i Västra Götaland uppmanar regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad i Lysekil. Arkivbild.
Länsstyrelsen i Västra Götaland uppmanar regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad i Lysekil. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil.

Länsstyrelsens bedömning är att utbyggnaden gör det närmast omöjligt för dem att nå de regionala klimatmålen till 2030.

Annons

I ett pressmeddelande skriver de att "Preems nya verksamhet ger så stora utsläpp av koldioxid att hela utsläppsminskningen sedan 1990 riskerar att bli noll".

Ärendet ligger i dag på Mark- och miljööverdomstolen som tidigare godkänt utbyggnaden, men en överklagan av det beslutet har beviljats prövning. Tidigare har Naturskyddsföreningen kritiserat utbyggnaden och skickade redan i juni in en underrättelse till regeringen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons