Annons

Långa fängelsestraff för anlagda bilbränder

Brott • Publicerad 7 februari 2020
Räddningstjänsten släcker en bilbrand i Lund den 25 juli 2019, en av alla de bränder som en 23-årig kvinna och en 26-årig man åtalats för att ligga bakom. Arkivbild.
Räddningstjänsten släcker en bilbrand i Lund den 25 juli 2019, en av alla de bränder som en 23-årig kvinna och en 26-årig man åtalats för att ligga bakom. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

En man och en kvinna i Skåne döms till långa fängelsestraff för att ha anlagt bränder på olika platser i Skåne. I deras mobiltelefoner finns filmer på brinnande bilar som spelats in på flera av brandplatserna under sommaren 2019.

Mannen, 26 år gammal, döms till fyra och ett halvt års fängelse för mordbrand vid två tillfällen och mindre allvarlig mordbrand vid fem tillfällen. Kvinnan, som är 23 år, döms för ett fall av mordbrand, två fall av mindre allvarlig mordbrand och dessutom medhjälp till mordbrand vid två tillfällen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons