Annons
Nyheter

Läkare i protest skingras med batong

Hundratals läkare och annan sjukvårdspersonal, några iklädda munskydd och arbetskläder, har protesterat i staden Quetta i Pakistan.
De som protesterade hävdar att regeringen inte har hållit löften om att leverera skyddsutrustning till de som vårdar coronapatienter.
Pakistan • Publicerad 6 april 2020
Sjukvårdspersonal i Quetta, Pakistan, protesterar mot bristen på skyddsutrustning i arbetet med covid-19-sjuka.
Sjukvårdspersonal i Quetta, Pakistan, protesterar mot bristen på skyddsutrustning i arbetet med covid-19-sjuka.Foto: Arshad Butt/AP/TT

Polis och demonstranter drabbade samman och polisen tog till batonger för att skingra de sjukvårdsanställda. Tiotals personer greps men uppgifterna går isär om hur många det handlade om – enligt nyhetsbyrån AP rör det sig om upp till 150 personer medan Reuters rapporterar 30 gripna. De gripna anklagas för att ha brutit mot förbudet mot allmänna sammankomster, som införts för att minska smittspridningen.

Det lokala styret i provinsen Balochistan, där Quetta är huvudstad, hävdar att de sjukhus som vårdar coronapatienter har tillgång till skyddsutrustning. Myndigheterna hävdar också att de läkare som protesterade i Quetta inte vårdar smittade.

Annons

Även i huvudstaden Islamabad har läkare hotat med att inte gå till jobbet om de inte förses med tillräcklig skyddsutrustning.

Hittills har 3 200 personer bekräftats vara smittade av coronaviruset och 50 personer har avlidit.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons