Annons

Läkare avvärjde juristattack – patienter dog

Pakistan • Publicerad 11 december 2019
Lahore, Pakistan.
Lahore, Pakistan.Foto: TT

Minst tre patienter på ett hjärtsjukhus i Lahore i Pakistan dog på onsdagen. Läkarna hade nämligen fullt upp med att avstyra en attack av ett par hundra jurister som stormade in på sjukhuset och ägnade sig åt skadegörelse.

– Tre patienter, däribland en äldre dam, dog sedan doktorerna inte kunde ge dem lämplig behandling och var upptagna med att avvärja attacken, säger Yasmeen Rashid, Lahoreprovinsens sjukvårdsminister.

Annons

Hon säger att juristerna, som har pågående mål mot läkare som attackerades, vandaliserade sjukhusets egendom liksom tiotals bilar utanför som ägs av patienter. De satte också ett polisfordon i brand.

Attacken skedde sedan en video släppts där läkare på sjukhuset hånar juristerna. Enligt videoupptagningar viftade några av läkarna med pistol.

Premiärminister Imran Khan har beordrat en utredning och att de skyldiga straffas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons