Annons

Lägre vinst för Betsson – sänker utdelningen

Ekonomi • Publicerad 13 februari 2020
Speloperatören Betsson som bland annat erbjuder spel på fotbollsmatcher har presenterat bokslut. På bilden ett möte mellan Manchester City och Tottenham. Arkivbild.
Speloperatören Betsson som bland annat erbjuder spel på fotbollsmatcher har presenterat bokslut. På bilden ett möte mellan Manchester City och Tottenham. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

Speloperatören Betsson redovisar en vinst före skatt på 187 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 329 miljoner kronor samma period föregående år.

Intäkterna låg på 1 290 miljoner kronor jämfört med 1 437 miljoner kronor samma period 2018. Intäkterna från kasinoverksamheten sjönk med 10 procent medan intäkterna från sporten sjönk med nio procent.

Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 2:84 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 3:89 kronor per aktie.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons