Annons

Lagrade 1,9 ton kemikalier – döms till böter

Brott • Publicerad 5 februari 2020
En man i 60-årsåldern döms för miljöfarlig kemikaliehantering, otillåten miljöverksamhet och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor efter att ha förvarat 1,9 ton kemikalier. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter en mindre brand 2018 hittades 1,9 ton kemikalier i en fastighet i Hässleholmstrakten. Nu döms en man i 60-årsåldern för miljöfarlig kemikaliehantering och flera andra brott, rapporterar Norra Skåne.

Under rättegången vittnade experter om att kemikalierna utgjort en stor potentiell fara – en fullskalig brand hade kunna medföra explosionsrisk och att kemikalier läckt ut i naturen. Hässleholms tingsrätt anser att straffvärdet egentligen är sex månaders fängelse, men tar hänsyn till att mannen fått betala betydande belopp för omhändertagandet av kemikalierna och att det inte finns anledning att tro att han skulle fortsätta att samla på sig kemikalier. Straffet blir villkorlig dom och 100 dagsböter. Mannen dömdes mot sitt nekande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons