Annons

Lagerbäck om framtiden: Ser mig i spegeln

Norge vill att Lars Lagerbäck fortsätter som förbundskapten efter sommaren. Nu för den svenska 71-åringen en dialog med sig själv.
Fotboll • Publicerad 5 november 2019
Lars Lagerbäck.
Lars Lagerbäck.Foto: Ørn E. Borgen/NTB Scanpix/TT

Lagerbäck, vars kontrakt gäller över ett eventuellt EM i sommar, kommenterade sin framtid i samband med trupputtagningen till Norges avslutande EM-kvalmatcher mot Färöarna och Malta.

– Jag kan faktiskt inte svara nu. Vi har haft ett kort samtal, och nu för jag en ordentlig dialog med mig själv, men längre än så har jag inte kommit, säger han.

Annons

Enligt Lagerbäck har han inte fått någon tidsfrist, men att han vill att det ska bli klart så snart som möjligt.

– Speciellt när de är så snälla och säger att jag är förstanamnet. Beslutet kommer troligen att fattas inom en snar framtid, säger han och fortsätter:

– Det som talar emot att förlänga ser jag när jag tittar mig själv i spegeln. Jag vet hur gammal jag är, och det handlar om att binda upp mig i två år till. Samtidigt känns det otroligt roligt och hedrande att få det här stödet, även från spelarna och alla runt omkring, och det är också inspirerande att jobba med en ung och lovande trupp.

En teoretisk chans

Lagerbäck har fortfarande chansen att ta Norge till EM under nuvarande kontrakt. Men att laget ska kvalificera sig genom det stundande kvalet är inte troligt – då måste Sverige ta max en poäng under matcherna mot Rumänien och Färöarna samtidigt som Norge måste vinna mot både Färöarna och Malta. I stället finns Norges chans i praktiken i ett play off-spel i Nations League i vår.

– Vi har en teoretisk chans (att sluta topp två i EM-kvalgruppen), och vi ska gå för sex poäng. Vi måste göra hundraprocentiga prestationer. Det är viktigt också med tanke på Fifa-rankningen inför kommande VM-kval, säger Lagerbäck.

Ødegaard osäker

Till truppen mot Färöarna (15 november) och Malta (18 november) har han tagit ut bland andra stjärnan Martin Ødegaard, trots att han är skadad och stod över Real Sociedads senaste match i La Liga.

– Vi har två spelare i truppen som är osäkra. Martin Ødegaard och Stefan Johansen dra båda med skador och vi vet inte säkert hur det blir med dem, så därför har vi tagit ut 25 spelare den här gången, säger Lagerbäck.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons