Annons

L har inte lockat väljare under sommaren

Politik • Publicerad 16 augusti 2019
Nyamko Sabuni tog över ordförandeposten i Liberalerna 28 juni. Arkivbild.
Nyamko Sabuni tog över ordförandeposten i Liberalerna 28 juni. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det har inte skett några större förändringar i väljaropinionen under sommaren. Det visar en Sifo-undersökning som beställts av Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Liberalerna bytte partiledare i slutet av juni, men Nyamko Sabuni har inte lyckats öka stödet för partiet.

De ligger fortfarande under riksdagsspärren, med 3,8 procent av svenskarnas stöd. Det är den sjunde mätningen i rad som partiet inte når upp till 4 procent skriver .

Annons

– Vi har inte sett några förändringar med Sabuni än. Men det var samma sak med Ebba Busch Thor i KD. Förändringarna i opinionen kom inte omedelbart, utan först när det blev en ändring i politiken, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo till SvD.

Kristdemokraterna har dock tappat i stöd under våren, i maj hade de 12 procent av väljarstödet, i juni 9,5 procent och i augusti landar de på 8,4 procent. SvD skriver att förändringen inte är statistiskt signifikant, men att trenden är fortsatt nedåtgående. Moderaterna som gått upp 3,2 procentenheter sedan i maj är enligt samma undersökning det parti som har störst stöd bland unga.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons