Annons

Kyligast för säsongen i Pajala

Säsongens hittills lägsta temperatur har uppmätts i Pajala under måndagsmorgonen – minus 25,8 grader.
Väder • Publicerad 4 november 2019
Kallt och klart väder inleder veckan i de norra delarna av landet. Arkivbild.
Kallt och klart väder inleder veckan i de norra delarna av landet. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Veckan inleds med kallt och klart väder på flera håll i norra delarna av landet. Det klara vädret väntas nå även Svealand.

– Så vi kan räkna med under måndagen att det blir soligt väder i stora delar av Norrland, men även i Svealand och även tidvis en del sol i nordligaste delarna av Götaland.

Annons

I de övriga delarna av Götaland blir det mer molnigt väder och under dagen väntas även regn i södra delarna.

Under måndagen och tisdagen väntas temperaturerna ligga på mellan noll och tio minusgrader från norra Värmland och Dalarna och norrut. Allra kallast blir det längst i norr där temperaturerna kan bli ännu lägre. I övriga landet ligger temperaturerna på mellan noll och fem plusgrader.

– Möjligen något mildare ner mot Skåne och Blekinge, säger Alexandra Ohlsson.

Men medan kylan biter sig fast i några dagar låter snön vänta på sig.

– Det som kan förekomma är främst i norra delarna av Lapplandsfjällen, men det är mest enstaka snöbyar. Det ser inte ut att bli några stora mängder.

Från onsdag och framåt visar prognosen på mer moln, även om den kallare luften håller sig kvar över både Norrland och till viss del även över Svealand. I Götaland väntas samtidigt något mildare väder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons