Annons

Kvinnor utfrusna på countrygala

Musik • Publicerad 8 april 2019
Kacey Musgrave fick inte vara med i kategorin årets artist på countrygalan CMA, trots sitt uppmärksammade album "Golden hour".
Kacey Musgrave fick inte vara med i kategorin årets artist på countrygalan CMA, trots sitt uppmärksammade album "Golden hour".Foto: Evan Agostini/AP/TT

Bristen på kvinnliga nomineringar i flera tunga kategorier var ett hett samtalsämne på årets upplaga av countrygalan CMA Awards i Las Vegas på söndagen. Redan i öppningsmonologen konstaterade årets värd, artisten och skådespelaren Reba McEntire, att det för tillfället kalla vädret i Nevadaöknen förmodligen gjort att "vi kvinnor blivit utfrysta".

I den främsta kategorin årets artist hade juryn exempelvis helt förbisett Kacey Musgrave, som nyligen vann fyra tunga Grammypriser. I stället vann Keith Urban i kategorin vars samtliga nominerade var manliga artister.

Annons

Musgrave tog dock hem kategorierna årets album och årets kvinnliga artist, en vinst som hon tillägnade "alla kvinnor som känner pressen att tysta sig själva".

Bland övriga vinnare på galan fanns Dan + Shay och Thomas Rhett, och bland de artister som uppträdde fanns stjärnor som Chris Stapleton, Keith Urban, Blake Shelton och Miranda Lambert.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons