Annons

Kvinnlig tonsättare hyllas på Konserthuset

Kultur • Publicerad 6 november 2019
Strozzi hyllas på Konserthuset i Stockholm. Arkivbild.
Strozzi hyllas på Konserthuset i Stockholm. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Barbara Strozzi var en av de mest betydelsefulla tonsättarna i 1600-talets Italien, samtida med Monteverdi. Hon var också en av dem som gav ut mest musik. Men i modern tid har hon spelats mycket sällan. Nu hyllas Strozzi med jubileumskonserten ”Barbara Strozzi 400 år”.

På tisdag den 12 november framför scenkonstgruppen Operabyrån hennes musik på Konserthuset i Stockholm. Även verk av samtida tonsättare som Antonio Bertali och Dario Castello framförs.

Annons

"Jubileumskonserten är en möjlighet att låta Strozzi och hennes fantastiska musik åter få en plats i rampljuset. Vi bjuder på solokantater, duetter och instrumentalmusik och hela konserten ramas in av modern dans", säger sopranen Christina Larsson Malmberg, en av Operabyråns konstnärliga ledare i ett pressmeddelande.

Med konserten fortsätter Operabyrån att sätta kvinnliga tonsättares musik i rampljuset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons